Sjekk radioen for å være sikker på å få de nye kanalene

KILDE: Radio.no

Når NRK og P4-gruppen lanserer nye DAB-kanaler kan det for noen radioeiere kan det være lurt å gå gjennom innstillingene på radioen.

For å være sikker på å kunne ta del i hele NRKs digitale radiotilbud anbefales det for alle å søke inn kanalene på nytt. Foto: Tore Guriby/DRN

For å være sikker på å kunne ta del i hele NRKs digitale radiotilbud anbefales det for alle å søke inn kanalene på nytt. Foto: Tore Guriby/DRN

De fleste som hører på radio vil få inn nye kanaler på en utmerket måte, men noen radioer krever at du gjør aktive søk for å hente kanalene inn i programlisten. Hvis du savner kanaler, eller ikke får inn nye kanaler, må du gjøre et nytt kanalsøk eller tilbakestille radioen til fabrikkinnstillinger («factory reset») for å få inn alle NRK og P4-gruppens kanaler. Det gjør at kanalene legger seg i apparatets minne.

Nisjekanaler til DAB+

P4-gruppen lanserte den nye DAB-kanalen P6 Rock 15.januar. Kanalen sendes på DAB, nett og mobil. Det samme gjør NRKs nye kanal NRK P13. Digitale kanaler kan også høres via et tv-apparat.

Når NRK lanserer den nye DAB-kanalen 28. januar endrer de også lydkoding på enkelte andre kanaler fra DAB til DAB+. DAB+ er den nye standarden som vil gjelde for alle kanalene fra og med 2017. I en overgangsperiode flyttes kanalene suksessivt over fra DAB til DAB+.

Fra og med 28. januar 2014 vil følgende NRK-kanaler sendes kun på DAB +: NRK Super, NRK mP3, NRK Sápmi, NRK P13, NRK Sport, NRK Jazz og NRK Vær. For å få inn disse kanalene etter 28. januar, må man ha en radio som støtter DAB+.

For å være sikker på å kunne ta del i hele NRKs digitale radiotilbud anbefales det for alle å søke inn kanalene på nytt.

Har du en DAB-radio fra før 2009 kan du ha problemer med å høre NRKs nisjekanaler sendt etter DAB+-standarden.

Ingen endringer for hovedkanalene

NRK hovedkanaler, NRK P1, NRK P2 og NRK P3, vil være å høre for alle også i overgangsperioden uansett om radioen støtter DAB+ eller ikke.

Les også: Forskjellen mellom DAB og DAB+

Les også: Flere og flere lytter radio digitalt

 

SLIK SØKER DU INN KANALENE PÅ NYTT:

  • De fleste DAB-radioer har en knapp for automatisk kanalsøk. Velg «autotune», «autoscan» eller lignende i menyen.
  • På noen mottagere kan det også være nødvendig å nullstille radioen. Velg «gjenopprett fabrikkinnstillingene», «factory reset» eller lignende i menyen på din DAB-radio.
  • I bruksanvisningen finnes det mer informasjon om hvordan man går til verks. Kontakt innkjøpsstedet/forhandler dersom du trenger ytterligere hjelp.
  • Du kan også kontakte NRKs Publikumsservice på e-post [email protected] eller telefon 23 04 70 00 eller Publikumsservice på radio.no

Les også: Oppdatering av kanallisten på DAB 

Les også: Dette er NRKs digitale radiotilbud

Alle detaljer: Endringer i radiodistribusjonen f o m 280114.