Nytt DAB-nett i Haugesund og Stavanger

KILDE: Radio.no

Folk på Sør-Vestlandet har nå fått Oslo-kanaler inn på radioen sin – i tillegg har lokalradioen fått større nedslagsfelt. Nytt lokalt DAB-nett gir flere kanaler til folk i området.

Det lokale DAB-nettet i Haugesund og Stavanger er landets tredje lokale DAB-nett. Foto: Shutterstock

Det lokale DAB-nettet i Haugesund og Stavanger er landets tredje lokale DAB-nett. Foto: Shutterstock

Hittil er fem kanaler kommet på luften. Det er Radio Haugaland, Ordentlig Radio, Dansebandkanalen Scansat, Siddis Radio og Radio 102. Ordentlig Radio sendes også i Oslo og Akershus og eies og drives en rekke norske musikere, med Øystein Sunde og Hanne Krogh på eiersiden. Kanalen sender kun norsk musikk og er en aktivt pådriver for høyere norskandel på eteren. Kanalen har inngått avtale med Radio Haugaland om å sende på det nye lokalDAB-nettet. I tiden fremover ventes også en annen Oslo-basert kanal, – men denne kanalen er ennå ikke lansert.

Vekst i 2014

I tiden fremover vil det bli lansert enda flere kanaler. Blant dem er Nytt Liv Media,  Kristen Nærradio Haugaland og kanaler fra Jærradiogruppen.

Det lokale DAB-nettet er landets tredje lokale DAB-nett.

– Vi har nå vært på luften med DAB+ i Rogaland i én måned. Våre sendinger ble startet den 18. november.  I denne første måneden har vi jobbet med å finjustere systemet og få alle systemene klar for at også andre kanaler skal få gleden av anlegget, sier Egil Martin Solberg i Radio Haugaland.

Stor investering

Radio Haugaland har investert store penger i å etablere DAB-nett for alle som bor på Sør-Vestlandet.  Det er satt opp en sender for Stavanger/Haugesund i Bokn.  I løpet av 2014 skal det også etableres sendere på Steinsfjell (Haugesund), Lifjell (Stavanger) og Kattnakken (Stord)

– Dette er for å sikre god innendørsdekning i de folketunge byområdene, sier Solberg.

Radio Haugaland har investert 3,5 millioner i DAB-prosjektet i 2013 og legger opp til investere ytterligere 2,5 millioner i 2014.