Alle VW-biler med DAB+

KILDE: Radio.no

Volkswagen innfører nå DAB+ som standard i alle nye biler. De har gjort spesialtilpasninger for det norske markedet.

VW Golf IV

Fra 1. januar 2014 leveres alle VW-biler med DAB+ som standard i alle modeller, fra Up til Phaeton, uansett hvilken radio eller navigasjon kunden velger. Den norske Volkswagen-importøren har en lengre periode hatt DAB eller DAB+ i de fleste modeller, men nå gjelder det altså hele rangen.

VW blir blant de første merkene til å innføre DAB+ som standard, men også Opel og Lexus har dette som standard i Norge.

– Vi har valgt å legge inn DAB+ som standardutstyr ettersom vi mener at dette er en viktig innovasjon for våre kunder. Kundene skal ha en moderne bil i lang tid fremover, sier Ulf Tore Hekneby, direktør i Volkswagen.

Fordelene med DAB+ for kundene er mange. Ikke minst bedre lyd med digital radio, bedre dekning utenfor byene og tilgang til flere kanaler.

Ved inngangen til 2014, har DAB-nettet 90 prosent befolkningsdekning. Ifølge radio.no vil NRKs kanaler få minst 99,5 prosent befolkningdekning i 2014. Dekningskart er tilgjengelig på http://radio.no/dekning/.

– Dette er et godt eksempel på Volkswagen som et innovativt bilmerke, tilføyer Hekneby. – Nå er våre kunder klare for omleggingen som gjøres i radionettet om noen år.

En fordel med digital radio er at det er plass til flere kanaler enn med dagens FM-nett. Det nye DAB-nettet har tilgang til flere NRK-kanaler og kommersielle kanaler enn FM-nettet, og enda flere kanaler vil kunne komme til når nettet er ferdig utbygget.

Planen er å slukke FM-nettet om tre år.