Oslo får eksplosiv vekst av nye kanaler

KILDE: Radio.no

Radiotilbudet i hovedstadsområdet er blitt dramatisk utvidet på kort tid. I tiden fremover kommer det 17 kanaler på lufta, 12 av dem er splitter nye. Flere kanaler er allerede i gang.

Oslo-gatebilde-730x480

– Radio er i ferd med å få en revitalisering som ligner det som skjedde da nærradiobølgen skyllet over hovedstaden på 1980-tallet, sier Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Digitalradio Norge (DRN).

Sammen med SBS Radio har DRN etablert et helt nytt sendernett for lokalradio i Oslo og Akershus. Interessen for å sende radio har vært enorm og nettet er fylt opp på svært kort tid – allerede nå er kapasiteten sprengt. 17 kanaler er registrert som leietagere i nettet og skal sende innhold 24 timer i døgnet.

Kommer ut over vinteren

Noen kanaler er allerede på lufta, men enkelte kanaler lanseres utover vinteren. Det er også reservert en kanalplass til ideelle mindre kanaler.

–  Etterspørselen har vært helt utrolig, sier Bernhard A. Steen, direktør i SBS Discovery Radio.

SBS har konsesjonen for å sende DAB i Oslo/Akershus. Sammen Digitalradio Norge har de gjort det mulig for både store og små stasjoner å ha dekning i Stor-Oslo området.

–  I tillegg til at flere av våre egne kanaler med The Voice og Rock Klassiker i spissen, har en rekke konkurrenter og nisjekanaler sluppet til. Realiteten er at det aldri har vært et bedre radiotilbud i Norges hovedstad, sier Steen.

Digitalradio Norge har konsesjon for Oslo, Asker og Bærum som kan benyttes ved en utvidelse av kapasiteten på et senere tidspunkt.

1,2 millioner mennesker

DAB-nettet har en rekkevidde på om lag 1,2 millioner mennesker og kanalene kan høres fra Minnesund i nord til Moss i sør – det er også veldig god dekning i Asker og Bærum.

37 kanaler

Når alle kanalene kommer på lufta blir det 37 kanaler å velge mellom i Oslo og Akershus. Det inkluderer de 20 kanalene som sendes på det nasjonale DAB-nettet. DAB gir plass til lang flere kanaler enn på FM-nettet. Sendingene følges av tekst og bilde og er fri for skurr.

 

For mer informasjon:

Bernhard A. Steen
adm.dir og ansv.red., SBS Discovery Radio, 92 05 42 58

 

Mari Hagerup
kommunikasjonssjef Digitalradio Norge, 920 46 088