NRK P1+ er en lyttersuksess

KILDE: Radio.no

NRKs nye digitale radiokanal P1+ har allerede fra dag én har vært den sjette største radiokanalen i Norge. Oppslutningen er enorm til tross for at kanalen bare sendes på DAB og andre digitale flater.

P1+-Gruppebilde-730x480

I snitt var det over 200.000 radiolyttere som fant veien til den heldigitale radiokanalen P1+ på åpningsdagen. Etter to uker på luften har lyttertallene stabilisert seg på rundt 185.000 per dag.

Det er ikke dårlig når hele 78 prosent av lytterne er over 60 år, og radiokanalen kun er å høre på nettradio, DAB eller TV med digitalt uttak.

Les ogsåHer kan du følge åpninga av NRKs nye radiokanal

SENSASJONELLE TALL

– Dette er faktisk sensasjonelt høye tall når kanalen ikke finnes på FM-nettet. Det viser at norske lyttere er klare for digitaliseringen hvis innholdet er godt nok, mener NRKs radiosjef Marius Lillelien.

Les også: DAB-salget eksploderer

De foreløpige og uoffisielle tallene er hentet fra TNS Gallups PPM-undersøkelse og Scores i perioden 2. til 13. oktober. Til sammenligning hadde NRK P2 i snitt 325.000 lyttere i samme periode, mens NRK P1 hadde 1.665.000 radiolyttere.

– Det er viktig å huske på at dette er tall for de tolv første dagene. Det vil nok være variasjoner fremover, men dette er i alle fall en svært god start, sier analysesjef i NRK, Kristian Tolonen.

Blant de kjente NRK-stemmene som er å høre på P1+, finner vi tidligere «Her og Nå»-programleder Kari Sørbø. Hun er strålende fornøyd med de første lyttertallene.

– Jeg synes det er kjempeartig! Før kanalen gikk på luften, snakket vi om at det hadde vært gøy å klare 100.000 lyttere frem mot jul, så viser det seg at vi allerede har det dobbelte, sier en fornøyd Sørbø til NRK.no.